Proef de sfeer van Kroatië
Kroatie
Zuid-Dalmatiƫ- Dalmacija

Het zuidelijke deel van Dalmatiƫ is vooral bekend om de plaats Dubrovnik. De schrijver Luko Paljetak omschreef zijn geboortestad als volgt: "De ƩƩn na mooiste stad ter wereld, is na je geboortestad, zonder enige twijfel Dubrovnik. Als je geboren bent in Dubrovnik ben je bevooroordeeld, maar is Dubrovnik de mooiste stad ter wereld in het kwadraat."

Hoe het ook zei, Dubrovnik wordt niet voor niets de mooiste stad aan de Adriatische kust genoemd. De geschiedenis van de stad gaat eeuwen terug en veel van de oude gebouwen van de stad staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het stadje zijn vele mooie oude pleinen en de haven wordt beschermd door stadsmuren die dateren uit de 10e eeuw. Bij een wandeling door Dubrovnik waant u zich eeuwen terug in de tijd.

De kuststrook van het omliggende gebied is populair voor de strandliefhebbers. In de omliggende dorpen vindt u prachtige stranden en haventjes. De mogelijkheden om te ontspannen zijn eindeloos. Het culinaire mediterrane leven staat hier op een hoog peil. Verken de schitterende kust bijvoorbeeld met een (zeil)boot of laat u betoveren door de onderwaterwereld. Een bezoek aan het Nationaal Park Mljet is meer dan de moeite waard. Het is geen probleem om in en rond Dubrovnik een accommodatie te vinden die aansluit op uw budget.


Accommodaties Zuid-Dalmatiƫ

Villa Luna

Een luxe vakantievilla, gelegen vlakbij Dubrovnik in Kroatiƫ. Het huis ligt boven op een heuvel zodat u vrij uitzicht heeft over zee.

Vakantiewoningen Riviera Dubrovnik

Zon, zee, strand, een gastvrije bevolking en volop culturele bezienswaardigheden.

Camping Rogac

The camping site is situated on the Kovačević family's private property in the shade of carob - trees by the sand beach.