Proef de sfeer van Kroatië
Kroatie
Noord-Dalmatiƫ- Dalmacija

Met Noord Dalmatiƫ bedoelen wij de regio's Zadar, Sebenik en Split. Er zijn in het gebied enkele mooie nationale parken te vinden. De schitterende mediterrane stranden worden afgewisseld door kliffen, baaien, eilanden, rotsen, schiereilanden enz! Het water is helder en prachtig blauw. Er zijn in Noord Dalmatiƫ vele pittoreske dorpen en stadjes te vinden.

Primosten, Makarska en Brela zijn bekende badplaatsen in het gebied wat bekend staat als de Makarska RiviĆØra. Achter deze riviĆØra ligt het Biokovo gebergte. De overgang van het bijna 2000 meter hoge Biokovo gebergte naar de schitterende kust in slecht enkele kilometers maken het tot uniek stukje KroatiĆ«. Door de ontwikkelingen in het toerisme is het een van de rijkere gebieden van KroatiĆ«.

Natuurpark Krka is gesitueerd om de loop van de rivier de Krka en ligt in DalmatiĆ« Å ibenik. Het water van de rivier stroomt via verschillende watervallen en stroomversnellingen door dit gebied. Naast de waterpracht is het gebied een goede habitat voor dieren en met name vogels.

Het toerisme is in de regio goed ontwikkeld. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld de keuze uit veel verschillende typen accommodaties en faciliteiten. In het gebied wordt ook wijn gemaakt die, in combinatie met de kookkunsten van de lokale koks Ć©n de verse vis uit zee, ervoor zorgt dat het culinair ook erg goed toeven is!

Accommodaties Noord-Dalmatiƫ

Appartementen Kristina

De appartementen zijn gelegen aan de rand van het dorp Pirovac. Ze hebben uitzicht over de heuvels.

Appartementen Brela

Appartementen in Brela. Ligging is vlakbij het schitterende strand.

Camping Kristina

Autokamp Kristina is een kleine eenvoudige terrassencamping met ca. 20 plaatsen. De camping is zeer rustig gelegen aan een binnenzee van de Adriatische Zee.